ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Χημείας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού επισκέφτηκαν στις 16-2-2012 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και το Μουσείο Οίνου στο κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Στο Βυζαντινό μουσείο περιηγήθηκαν στις εντυπωσιακές αίθουσες του κτιρίου και θαύμασαν τα εκθέματα απ’ όλες τις περιόδους του βυζαντινού πολιτισμού. Στο κτήμα Γεροβασιλείου ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής και συντήρησης του κρασιού. Στις διδακτικές τους επισκέψεις τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Μανώλης Βουρνούκας, Ευανθία Φίσκα, Χρήστος Λάζος, Κατερίνα Ιωάννου και Γιάννης Πούτης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις διδακτικές επισκέψεις:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  123456 78, 9, 10, 11, 12, 13

  • Λίγες μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων τους οι μαθητές του Γυμνασίου Κορινού πραγματοποίησαν την ημερήσια εκδρομή τους στην πόλη του Βόλου, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011. Στη διάρκεια της εκδρομής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του Πηλίου, να επισκεφτούν τα γραφικά χωριά Πορταριά και Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στο Αθανασάκειο αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου και να περιηγηθούν στην όμορφη πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού κ. Τασόπουλος Αλκίνοος και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μανώλης Βουρνούκας, Λάζαρος Σιδηρόπουλος, Χρήστος Λάζος, Χαράλαμπος Μπίντας, Παρθένα Κωνσταντινίδου, Θεόδωρος Ζεμπίλας, Ευριδίκη Γκούτζιου, Σταματίνα Πετρονικολού, Χαρά Τσακιρίδη, Σοφία Χαριτοπούλου, Κώστας Μαρασλής, Κατερίνα Ιωάννου και Γιάννης Πούτης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ημερήσια εκδρομή:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

  • Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄τάξης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις προοπτικές που εξασφαλίζει στους αποφοίτους της. Στην εκπαιδευτική τους επίσκεψη τους μαθητές συνόδεψαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού κ. Τασόπουλος Αλκίνοος και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Λάζαρος Σιδηρόπουλος, Ουρανία Λαζάκη, Λαμπρινή Γκανιάτσα, Κατερίνα Ιωάννου και Γιάννης Πούτης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8

  • Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’τάξης του Γυμνασίου Κορινού στην Αθήνα από 17-19 Μαρτίου 2011. Οι μαθητές στα πλαίσια της παραμονής τους στην πρωτεύουσα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να ξεναγηθούν στους χώρους  λειτουργίας της και να παρακολουθήσουν ένα μέρος από τη συνεδρίαση της ολομέλειας του σώματος. Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου. Επίσης επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησαν εκπαιδευτική ταινία στη Θόλο του Πλανηταρίου. Παράλληλα με την επίσκεψη τους στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ γνώρισαν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας ενός μεγάλου ΜΜΕ. Τέλος οι μαθητές διασκέδασαν παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες σε συνεστίαση που πραγματοποίησαν σε κοσμικό κέντρο της αθηναϊκής πρωτεύουσας. Στην εκπαιδευτική τους επίσκεψη τους μαθητές συνόδεψαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κορινού κ. Τασόπουλος Αλκίνοος και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κατερίνα Ιωάννου και Γιάννης Πούτης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 8

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 9

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 10

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 11

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 12

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 13

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 14

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 15

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 16

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 17

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 18

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 19

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 20

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 21

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 22

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 23

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 25

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 26

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 27

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 28

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s